Zonnepanelen t Waar kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in t Waar? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en een goede investering. D.m.v. de nieuwste zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Als gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van deze pagina ontdek jij veelzijdige informatie m.b.t. zonnepanelen kopen in t Waar!

zonnepanelen installateur 9942
 • Minder betalen voor stroom.
 • Milieubewuste keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9942
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen t Waar september 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.gemeente-oldambt.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Oldambt. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde is er de keuze voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Oldambt is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in t Waar
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In t Waar kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4725), dan profiteer je al van een korting van €992,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,06 en €0,085

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno september 2023. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 650.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in t Waar liggen tussen om en nabij de €4900 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert pakweg 3040 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Delta en NLE staat dit al gauw gelijk aan €684 (prijs september 2023). Door goedkope zonnepanelen in t Waar bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119308€3675 – €4350€380
2307011€5050 – €5675€600
3322014€6050 – €6175€775
4386017€6475 – €6650€910
5435019€7025 – €7250€960
6503021€7650 – €7975€1070

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck t Waar vind je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in t Waar bedraagt 2830 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel mensen kopen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Daarnaast vinden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in t Waar?

Puur voor panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-t-waar

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in t Waar vergelijken? Met behulp van onze stappenplan kies jij moeiteloos een goede leverancier in je postcoderoos. De meeste bedrijven beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen het tarief. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Detailleer expliciet jouw woning. Het type dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in t Waar.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Vervolgens verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan ISO certificaat, IEC keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn clubhuizen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €17,50 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in t Waar op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 9942).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!