Zonnepanelen Nieuw Beerta kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Nieuw Beerta? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en een goede investering. D.m.v. zonnepanelen op je woning wek je je eigen zonne-energie op. Mede door de aantrekkelijke paneel prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door onze tool check je actuele informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Nieuw Beerta!

zonnepanelen installateur 9687
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Groene investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9687
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw Beerta augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.gemeente-oldambt.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Oldambt. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens bestaat er een uitstekende salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Oldambt kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Nieuw Beerta
Direct zonnepanelen bestellen? In Nieuw Beerta kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5425), dan loopt dit al op tot €1139,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Ter compensatie ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan betaald de leverancier minder voor de “teveel” terug geleverde stroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met 4 procent rente. Niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al ruim 650.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Nieuw Beerta liggen tussen om en nabij de €5000 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in pakweg 3080 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Vandebron betaal je hiervoor wel €693 (tarief augustus 2022). Via goedkope zonnepanelen in Nieuw Beerta kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119808€3650 – €4500€410
2293011€5225 – €5750€650
3344015€6075 – €6125€850
4414018€6375 – €6700€900
5431019€7050 – €7175€1010
6498023€7475 – €7900€1050

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden het beste. Mede door de zonnepanelencheck Nieuw Beerta check je de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw Beerta bedraagt 2830 kWh. Je hebt dus nodig grofweg 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1825 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De meeste huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Nieuw Beerta?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw-beerta

Een zonnepanelen-installateur vinden

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Nieuw Beerta vergelijken? Met behulp van onze stappenplan kies je in enkele stappen een deskundige monteur in de buurt. Sommige adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het type woning. Het type dak (plat en/of schuin) en de ligging van de woning zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Nieuw Beerta.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (denk aan CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er ontwikkelen verscheidene rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name scholen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €20,00 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw Beerta op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft het een regionaal project (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 9687).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!