Zonnepanelen Winschoten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Winschoten? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je in eigen beheer groene stroom op. Vanwege de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Door middel van deze pagina ontdek jij accurate tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Winschoten!

zonnepanelen installateur 9671
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9671
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Winschoten september 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door te surfen naar www.gemeente-oldambt.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Oldambt. Onduidelijke informatie? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Daarbij onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Oldambt kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Winschoten
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Winschoten kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5200), dan is het voordeel al €1092. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jede gehanteerde stroomprijs. In de volksmond: salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,05 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 550.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Winschoten variëren tussen de €4400 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set met 10 panelen genereert grofweg 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Greenchoice of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €672,75 (prijs september 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Winschoten bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel lees je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117008€3525 – €4300€390
2296012€5100 – €5700€650
3330016€6050 – €6250€775
4394016€6325 – €6825€950
5449020€6925 – €7275€990
6507023€7700 – €8000€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Winschoten vind je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Winschoten is 2830 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2850 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Winschoten?

Tijdens de montage van panelen op uw woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-winschoten

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Winschoten vergelijken? Op basis van het advies hieronder tref je in een zeer korte periode een deskundige specialist in jouw omgeving. Verschillende monteurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk verder dan de prijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert geeft op die manier aantrekkelijk zonnepanelen advies in Winschoten.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Dan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Nadien ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar kijk goed naar de benodigde certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, CE-keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld clubhuizen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €20,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met buren zonnepanelen laten plaatsen in Winschoten op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over een project in je eigen buurt (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9670, 9671, 9672, 9673, 9674, 9675).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!