Zonnepanelen Pekela kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Pekela? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Via zonnepanelen bij je huis kan je zelf stroom opwekken. Wegens de dalende inkoopprijs, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl check jij praktische gegevens over zonnepanelen kopen in Pekela!

zonnepanelen installateur 9665
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGroningen
GemeentePekela
Postcode9665
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31770 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Pekela juli 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.pekela.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Pekela. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de handige salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Pekela zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Pekela
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Pekela zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor gezinnen met een interessante rente een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Als dat het geval is kan je de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5900), dan bedraagt dit al €1239. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij een half miljoen woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Pekela komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 2930 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en NLE betaal je daarvoor ongeveer €659,25 (prijs juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Pekela bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder doorzoek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117708€3450 – €4475€390
2309013€5050 – €5750€500
3349016€6050 – €6100€800
4401017€6450 – €6675€940
5447020€6950 – €7150€1000
6498022€7475 – €7925€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Pekela vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Pekela bedraagt 2990 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 11 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1875 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3875 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Pekela?

Voor het plaatsen van panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-pekela

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Pekela vergelijken? Via onze stappenplan zoek jij snel en eenvoudig een uitmuntende leverancier in je woonplaats. Diverse adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot het tarief. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Verduidelijk het type huis. Het genre dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Selecteer ook een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. Het installatiebedrijf geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Pekela.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn naam, tel. nr. en een e-mailadres. Zo weten we hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Aansluitend zenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €40,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Pekela.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Pekela op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Toelichting: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal project (Wijk 00, Wijk 01)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9665).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente