Zonnepanelen Nieuw Scheemda kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Nieuw Scheemda? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en heb je razendsnel terugverdiend. Door middel van de nieuwste zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker lees je handige gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Nieuw Scheemda!

zonnepanelen installateur 9943
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9943
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuw Scheemda augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.gemeente-oldambt.nl doorzoek jij wat de regels zijn in de gemeente Oldambt. Onduidelijke informatie? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €700,00. Ten derde kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • In de gemeente Oldambt zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Nieuw Scheemda
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Nieuw Scheemda zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4750), dan is het voordeel al €997,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor de overproductie. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,045 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 700.000 gezinnen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (augustus 2022) van een aanbieding met 10 panelen in Nieuw Scheemda variëren tussen de €4300 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op grofweg 3050 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €686,25 (vergoeding augustus 2022). Door middel van goedkope zonnepanelen in Nieuw Scheemda bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120607€3500 – €4225€440
2289012€5225 – €5700€675
3360016€6100 – €6050€775
4414017€6550 – €6750€940
5432019€6950 – €7250€1030
6486021€7575 – €7975€1080

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal randvoorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Nieuw Scheemda achterhaal je of jouw dak geschikt is. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuw Scheemda bedraagt 2830 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen gewenst, voor 1800 kWh gaat het om 8, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3850 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee consumenten maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Heb ik een vergunning nodig in Nieuw Scheemda?

Voor het plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuw-scheemda

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Nieuw Scheemda vergelijken? Via onze stappenplan heb jij in een zeer korte periode een goede specialist in jouw streek. De meeste bedrijven hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de eigenschappen van de woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn daarin van belang. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur voorziet jou dan van aantrekkelijk zonnepanelen advies in Nieuw Scheemda.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Daarna versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de buurt. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dan is er een oplossing, want de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn vele bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €40,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nieuw Scheemda op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is dit een lokaal project (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een energiecoöperatie opricht (postcodes 9943).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!