Zonnepanelen Westerlee kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Westerlee? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en je kunt er geld mee verdienen. Door de zonnepanelen van tegenwoordig wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door dalende kosten, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via deze website bekijk je actuele toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Westerlee!

zonnepanelen installateur 9678
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Zet het milieu op 1.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9678
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westerlee september 2022

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.gemeente-oldambt.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Oldambt. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Oldambt kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Westerlee
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Westerlee kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee woningeigenaren met een interessante rente een afbetalingsregeling kunnen nemen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5250), dan profiteer je al van een korting van €1102,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dit aan de orde is ontvang je een lagere vergoedingvoor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en varieert tussen de €0,04 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 700.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten (september 2022) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Westerlee liggen tussen de €4300 en €5900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in mondt uit in plusminus 3010 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €677,25 (prijspeil september 2022). Met goedkope zonnepanelen in Westerlee is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel bekijk jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120808€3450 – €4425€400
2296011€5100 – €5850€550
3348016€6050 – €6100€800
4383016€6525 – €6800€900
5443020€6925 – €7175€1000
6499023€7400 – €7875€1070

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Westerlee bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westerlee is 2830 kWh. Dit kan je zelf genereren met rond de 11 pv-panelen van 295 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1850 kWh gaan we uit van 8, voor 2800 kWh zijn dat er 12, en voor 3950 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is gelijkwaardig. De gemiddelde consumenten verkiezen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast bestaan er dunne-film zonnepanelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Westerlee?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westerlee

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Westerlee vergelijken? Met het advies hieronder vind jij vandaag nog een betrouwbare monteur in jouw omgeving. Diverse installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Schets zo specifiek mogelijk het huis. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft jou dan toepasbaar zonnepanelen advies in Westerlee.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar het interessantste kostenplaatje, maar let ook op certificering (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, RoHS certificaat, ISO certificaat) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Westerlee op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Betreft dit een regionaal project (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9678).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!