Zonnepanelen Nieuwolda kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Nieuwolda? Zonnepanelen zijn duurzaam en leveren ook nog eens euro’s op. D.m.v. zonnepanelen bij je huis kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan het ook op mijn huis? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker check je actuele info over zonnepanelen kopen in Nieuwolda!

zonnepanelen installateur 9944
 • Lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9944
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nieuwolda augustus 2022

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.gemeente-oldambt.nl bekijk jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oldambt. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Oldambt is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Nieuwolda
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Nieuwolda kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4775), dan is het voordeel al €1002,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, echter ook op financieel vlak. Meer dan een half miljoen woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (augustus 2022) van een aanbieding met 10 panelen in Nieuwolda fluctueren tussen de €5200 en €5700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in circa 3060 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Eneco en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €688,5 (vergoeding augustus 2022). Met goedkope zonnepanelen in Nieuwolda kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder check jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117807€3550 – €4400€430
2307013€5175 – €5725€575
3342015€5900 – €6075€825
4410016€6425 – €6700€890
5448019€7100 – €7175€990
6504023€7425 – €7925€1060

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Nieuwolda bekijk je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nieuwolda bedraagt 2830 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Let op: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 850 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is nagenoeg gelijk. De meeste klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Tevens zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Nieuwolda?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nieuwolda

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Nieuwolda vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten kies jij snel en eenvoudig een uitmuntende vakspecialist in de buurt. Het merendeel van de bedrijven hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Schets de aard van het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De vakman geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Nieuwolda.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken voor eventuele vragen. Als laatste krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na zo’n 5 werkdagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de buurt. Kijk verder dan de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Nieuwolda op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Goed om te weten: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 9944).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!