Zonnepanelen Midwolda kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Midwolda? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Met het zonnepanelen-systeem wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Dankzij de dalende inkoopprijs, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Op basis van onze tool ontdek je toepasbare informatie aangaande zonnepanelen kopen in Midwolda!

zonnepanelen installateur 9681
 • Lagere maandlasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9681
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Midwolda oktober 2023

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.gemeente-oldambt.nl vind jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oldambt. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Oldambt kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Midwolda
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Midwolda kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren zonder hoge lasten een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan iedereen de aankoop BTW terugvorderen. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5300), dan is jouw winst al €1113. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Hiervoor ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit heet ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 550.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Midwolda liggen tussen de €4000 en €6700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor zo’n 3030 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €681,75 (kosten oktober 2023). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Midwolda kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel check je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117807€3575 – €4450€390
2280012€5025 – €5800€675
3331016€5925 – €6225€725
4391017€6475 – €6725€940
5439019€7075 – €7250€1000
6505023€7400 – €7850€1110

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Wegens de zonnepanelencheck Midwolda ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Midwolda is 2830 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 925 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1900 kWh gaan we uit van 7, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3825 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Midwolda?

Voor zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaal is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-midwolda

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Midwolda vergelijken? D.m.v. onze stappenplan kies jij zonder problemen een erkende installateur in de buurt. Verschillende monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk het soort huis. De dak-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Midwolda.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen een week volgen er offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Kijk verder dan het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Woon je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Maar let op: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €25,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Midwolda op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Is dit een lokaal project (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9681).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!