Zonnepanelen Blauwestad kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Blauwestad? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Middels zonnepanelen op het dak wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Gebruikmakend van onze tool tref je toepasbare informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Blauwestad!

zonnepanelen installateur 9685
 • Lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9685
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Blauwestad mei 2023

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.gemeente-oldambt.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Oldambt. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Oldambt zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Blauwestad
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Blauwestad zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens erg goedkoop een speciale lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de aankoop BTW indienen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5375), dan is het voordeel al €1128,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Dan betaald de leverancier minder voor dit overschot. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,05 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg een half miljoen consumenten wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten (mei 2023) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Blauwestad liggen tussen om en nabij de €4100 en €6700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert plusminus 3060 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Qurrent betaal je hiervoor wel €688,5 (prijspeil mei 2023). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Blauwestad is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117908€3700 – €4475€430
2292012€5300 – €5875€575
3328015€6075 – €6125€725
4391016€6400 – €6650€930
5431019€7075 – €7150€990
6503023€7450 – €7875€1050

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Blauwestad check je de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Blauwestad bedraagt 2830 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 10 pv-panelen van 300 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1800 kWh gaat het om 7, voor 2825 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de bewoners kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn breed inzetbaar. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Blauwestad?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-blauwestad

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Blauwestad vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten tref jij zonder problemen een goede monteur in de regio. De meeste monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Bekijk ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets zo specifiek mogelijk de woning. Het type woning (schuin + plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Blauwestad.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Op basis daarvan is het helder hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een week ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de omgeving. Pas op voor alleen de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (denk aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €22,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Blauwestad op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit een lokaal zonne-energie project (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? Als dat het geval is kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 9685).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!