Zonnepanelen Veendam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Veendam? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker tref jij samengestelde details die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Veendam!

zonnepanelen installateur 9641
 • Een kleiner energiecontract.
 • Goed voor het milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Lange levensduur.

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9641
Netnummer0598 (+31598)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh2770 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Veendam juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.veendam.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Veendam. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Als laatste noemen we de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Veendam zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Veendam
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Veendam zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan men de aankoop BTW aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4650), dan is het voordeel al €976,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. De win is er niet alleen voor het klimaat, daarnaast ook op het gebied van financiën. Om en nabij 800.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Veendam liggen tussen de €4400 en €5500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen staat gelijk aan circa grofweg 2960 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Engie en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €666 (onkosten juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Veendam is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht bekijk jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118707€3675 – €4250€390
2290013€5250 – €5625€675
3322014€6100 – €6275€700
4391016€6500 – €6800€910
5468020€6900 – €7225€1000
6505021€7500 – €7950€1100

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Veendam tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veendam bedraagt 2770 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3850 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Ook bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Veendam?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-veendam

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Veendam vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vergelijk je in enkele stappen een uitmuntende specialist in je postcodegebied. De meeste monteurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Check ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Praten we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het type woning (schuin of plat) en de geografische ligging van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies ook een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft dan goedzonnepanelen advies in Veendam.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, telefoonnummer en het emailadres. Vandaar is het helder hoe je te bereiken bent in het geval er extra info nodig is. Als laatste zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Veendam.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Veendam op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het stroom van panelen in de buurt (Veendam-kern, Veendam-buitengebied, Wildervank)? Dan kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9640, 9641, 9642, 9644, 9645, 9646).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente