Zonnepanelen Bad Nieuweschans kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Bad Nieuweschans? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en hebben een prima rendement. Via zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan het ook op mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met onze tool ontdek jij bruikbare tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Bad Nieuweschans!

zonnepanelen installateur 9693
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Belastingvoordeel.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9693
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bad Nieuweschans augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Op de energie pagina’s van www.gemeente-oldambt.nl vind je wat er precies mogelijk is in de gemeente Oldambt. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Bovendien kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Oldambt kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Bad Nieuweschans
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Bad Nieuweschans zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Ga je voor een set met 10 panelen (€5500), dan is jouw winst al €1155. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,035 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 500.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bad Nieuweschans komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2700 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco en Powerpeers betaal je al snel €607,5 (prijspeil augustus 2022). Door goedkope zonnepanelen in Bad Nieuweschans is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120607€3425 – €4300€380
2290013€5200 – €5775€575
3344015€6025 – €6075€875
4410018€6325 – €6850€880
5439019€6975 – €7175€990
6511021€7675 – €7850€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Bad Nieuweschans tref je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bad Nieuweschans is 2830 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 12 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 panelen toereikend, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3800 kWh zijn dat 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Veel klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed kan men gaan voor dunne-film panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Bad Nieuweschans?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bad-nieuweschans

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Bad Nieuweschans vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten vind je snel en eenvoudig een uitmuntende vakman in de regio. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Check ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Specificeer de eigenschappen van het huis. Het soort woning (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Bad Nieuweschans.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het emailadres. Zo is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen in het geval er extra info nodig is. Aansluitend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 7 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de buurt. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar check ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er ontwikkelen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name ondernemingen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €25,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bad Nieuweschans op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 9693).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!