Zonnepanelen Scheemda kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Scheemda? Zonnepanelen zijn duurzaam en goed voor de portemonnee. Via een zonnepanelen-installatie wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door zonnepanelenrevolutie.nl check je waardevolle tips die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Scheemda!

zonnepanelen installateur 9679
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9679
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Scheemda oktober 2023

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.gemeente-oldambt.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Oldambt. Geen resultaten? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Tevens bestaat er een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Oldambt zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Scheemda
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Scheemda kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten extra goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5275), dan bedraagt dit al €1107,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De term hiervoor is salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 650.000 consumenten hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Scheemda liggen tussen de €4100 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een bestelling met bijv. 10 panelen wekt op zo’n 3020 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €679,5 (vergoeding oktober 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Scheemda kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118307€3625 – €4475€400
2304013€5100 – €5875€525
3348016€6000 – €6275€875
4388017€6300 – €6725€950
5443020€6900 – €7300€980
6484023€7700 – €8125€1110

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Scheemda bekijk je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Scheemda bedraagt 2830 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 12 panelen van 285 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. De doorsnee bewoners maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Scheemda?

Voor het laten leggen van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-scheemda

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Scheemda vergelijken? D.m.v. het advies hieronder tref je vandaag nog een professionele vakman in jouw omgeving. Verschillende aanbieders bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets expliciet het huis. Het soort woning (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Scheemda.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook op eventuele keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden verschillende aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn verenigingen die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €35,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Scheemda op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit zonnestroom uit de buurt (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9679).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!