Zonnepanelen Beerta kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Beerta? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en je kunt er geld mee verdienen. Met behulp van het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij onze website vind jij actuele aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Beerta!

zonnepanelen installateur 9686
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9686
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beerta augustus 2022

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.gemeente-oldambt.nl check jij hoe het ervoor staat in de gemeente Oldambt. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Ten derde is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Oldambt zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Beerta
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Beerta zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens heel voordelig een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5400), dan is het belastingvoordeel al €1134. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 800.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Beerta schommelen tussen de €5100 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3070 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Greenchoice of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,75 (tarief augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Beerta kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120406€3650 – €4425€410
2307013€5175 – €5900€550
3339016€6000 – €6175€750
4418016€6500 – €6725€940
5449020€7025 – €7300€960
6497022€7625 – €8000€1090

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het conformeert aan een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Beerta tref je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beerta is 2830 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2900 kWh zijn dat er 11, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste mensen geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Beerta?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beerta

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Beerta vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vergelijk je in enkele stappen een professionele specialist in jouw streek. Tal van aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Schets zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de focus-richting van het dak zijn relevant. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Beerta.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verstrekken zij de offerte op maat.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €25,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Beerta op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een project in je eigen buurt (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9686).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!