Zonnepanelen Drieborg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Drieborg? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en fiscaal aantrekkelijk. Middels zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dit ook op ons dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Middels onze vergelijker ontdek je omvangrijke info die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Drieborg!

zonnepanelen installateur 9688
 • Een kleiner energiecontract.
 • Milieubewuste keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9688
Netnummer0597 (+31597)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh2830 kWh
Gemiddelde energierekening€173,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Drieborg augustus 2022

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.gemeente-oldambt.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oldambt. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Oldambt zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Drieborg
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Drieborg kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten verrassend voordelig een lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5450), dan bedraagt dit al €1144,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,04 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 750.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten (augustus 2022) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Drieborg liggen tussen om en nabij de €4400 en €6300 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Verwachte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert grofweg 3090 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Engie of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €695,25 (vergoeding augustus 2022). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Drieborg bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de tabel lees jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120207€3500 – €4500€440
2274011€5275 – €5775€600
3323014€5900 – €6225€850
4386018€6475 – €6750€880
5438019€6950 – €7225€960
6503022€7700 – €7875€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Drieborg ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Drieborg is 2830 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 3000 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3900 kWh gaat het om 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. De gemiddelde huizenbezitters maken een keuze voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Overigens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Drieborg?

Puur voor PV-panelen op het huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-drieborg

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Drieborg vergelijken? Door de uitleg die hierna komt tref jij in enkele stappen een goede leverancier in de regio. Sommige installateurs hebben een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer expliciet het huis. Het type woning (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Maak ook een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in Drieborg.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Zo weten we hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van adviseurs die werkzaam zijn in de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals RoHS certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf +/- €40,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Oldambt.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Drieborg op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een project in je eigen buurt (Winschoten, Finsterwolde, Drieborg, Beerta, Nieuw-Beerta, Nieuweschans, Scheemda-Heiligerlee, Westerlee, Noord, Midwolda, Nieuwolda)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9688).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!