Zonnepanelen Medemblik kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Medemblik? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek je samengestelde details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Medemblik!

zonnepanelen installateur 1671
 • Een lagere energierekening.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1671
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Medemblik juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.medemblik.nl lees jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Medemblik. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Tevens is er ook een interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Medemblik kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Via de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Medemblik
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Medemblik kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5275), dan is het belastingvoordeel al €1107,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,05 en €0,105

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het milieu, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 500.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juni 2024) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Medemblik komen doorgaans uit tussen de €5000 en €5900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op plusminus 3040 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €684 (vergoeding juni 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Medemblik kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120906€3450 – €4450€430
2279013€5275 – €5900€675
3339014€6000 – €6150€850
4419017€6450 – €6700€950
5434019€6925 – €7125€980
6484021€7625 – €8100€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Wegens de zonnepanelencheck Medemblik tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Medemblik is 3060 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 11 panelen van 295 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is ongeveer gelijk. Veel klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder vind je dunne-film panelen. Deze panelen hebben een mooier uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in Medemblik?

Tijdens de montage van panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Gewoonlijk is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-medemblik

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Medemblik vergelijken? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten zoek je in enkele stappen een professionele aanbieder in jouw omgeving. Verschillende installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets de karakteristieken van de woning. Het type dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur biedt zo geschikt zonnepanelen advies in Medemblik.

 4. Overige gegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar vraag ook om relevante keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €30,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Medemblik.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Medemblik op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk)? Als dat het geval is kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 1670, 1671).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente