Zonnepanelen Wervershoof kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Wervershoof? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Met zonnepanelen op jouw woning wek je in eigen beheer groene stroom op. Ten gevolg van dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je omvangrijke adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Wervershoof!

zonnepanelen installateur 1693
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verantwoorde investering.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1693
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wervershoof april 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.medemblik.nl ontdek jij de spelregels in de gemeente Medemblik. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €800,00. Daarbij onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Medemblik is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Wervershoof
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Wervershoof kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee consumenten met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4700), dan loopt dit al op tot €987. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Ongeveer 800.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wervershoof komen doorgaans uit tussen de €4000 en €6200 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in circa 2980 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €670,5 (tarief april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Wervershoof kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hierna tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120706€3475 – €4400€380
2298013€5125 – €5675€550
3330014€6075 – €6025€850
4388017€6500 – €6675€900
5443019€6900 – €7275€960
6492021€7625 – €7975€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Mede is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Wervershoof tref jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wervershoof bedraagt 3060 kWh. Dit kan je zelf genereren met pakweg 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 11, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Wervershoof?

Bij het installeren van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Vaak is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wervershoof

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Wervershoof vergelijken? Door onze stappenplan zoek jij in een zeer korte periode een professionele aanbieder in de regio. Diverse adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf het soort huis. Het genre woning (plat en/of schuin) en de ligging van het dak zijn goede voorbeelden. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Wervershoof.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en een e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Als laatste versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van experts uit uw regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (denk aan ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, al vanaf €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Medemblik.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Wervershoof op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk)? In die situatie mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 1693).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!