Zonnepanelen Koggenland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Koggenland? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en heb je razendsnel terugverdiend. Met een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Vanwege dalende prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker vind jij toepasbare gegevens met betrekking tot zonnepanelen kopen in Koggenland!

zonnepanelen installateur 1652
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Milieubewuste keuze.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1652
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Koggenland juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.koggenland.nl lees jij wat de regels zijn in de gemeente Koggenland. Kan je hier niets over vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Koggenland zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Koggenland
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Koggenland kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens verrassend voordelig een speciale lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugkrijgen. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5200), dan bedraagt dit al €1092. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Zo’n 500.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het type/merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Koggenland liggen tussen de €5100 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen genereert grofweg 3010 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Eneco en Vandebron betaal je hiervoor wel €677,25 (prijs juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Koggenland is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de tabel tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119307€3575 – €4425€390
2297011€5125 – €5600€575
3327015€5900 – €6100€700
4387016€6400 – €6600€890
5452020€7100 – €7175€960
6496022€7475 – €8100€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal zaken: plek beschikbaar op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Koggenland vind je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Koggenland bedraagt 3170 kWh. Je hebt dus nodig circa 10 pv-panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 panelen passend, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2925 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3975 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Bijna alle huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Moet ik een vergunning aanvragen in Koggenland?

Voor panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-koggenland

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Koggenland vergelijken? Op basis van de uitleg die hierna komt vind je snel en eenvoudig een betrouwbare monteur in de regio. Verscheidene leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (plat of schuin) en de focus-richting van de woning zijn relevant. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Koggenland.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om je voor- en achternaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Dan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap verstrekken zij de offertes.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op relevante keurmerken (bijv. RoHS certificaat, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Er zijn goede alternatieven: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf plusminus €22,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Koggenland.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als www.greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijvoorbeeld met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Koggenland op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Is het een regionaal project (Westerkoggenland, Spierdijk, Zuidermeer, Ursem, Avenhorn, Oudendijk, Obdam, Hensbroek)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1652).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente