Zonnepanelen Lambertschaag kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Lambertschaag? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en je kunt er geld mee verdienen. Via de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met deze website lees jij veelzijdige toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Lambertschaag!

zonnepanelen installateur 1658
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1658
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Lambertschaag juni 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.medemblik.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Medemblik. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Medemblik kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Lambertschaag
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Lambertschaag kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten extra goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment mag iedereen de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Neem je een complete set met 10 panelen (€5725), dan bedraagt dit al €1202,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 550.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Lambertschaag fluctueren tussen de €5400 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa plusminus 2860 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of NLE betaal je hiervoor wel €643,5 (kosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Lambertschaag kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117406€3650 – €4400€390
2276012€5175 – €5800€625
3356015€6075 – €6075€725
4384016€6325 – €6850€900
5446019€7050 – €7150€1010
6497021€7450 – €8075€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door o.a. de zonnepanelencheck Lambertschaag ontdek je of jouw dak geschikt is. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Lambertschaag bedraagt 3060 kWh. Hiervoor heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee bewoners installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Lambertschaag?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-lambertschaag

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Lambertschaag vergelijken? Door middel van onderstaande tips tref jij snel en eenvoudig een professionele vakspecialist in de regio. Een aantal leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer de aard van de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Lambertschaag.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn je voor- en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Daardoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Nadien verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installateurs uit de omgeving. Pas op voor alleen de goedkoopste prijzen, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, ISO certificaat, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We onderscheiden nogal wat interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €15,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Medemblik.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via portalen zoals Greencrowd.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Lambertschaag op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een lokaal project (Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk)? Dan kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 1658).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!