Zonnepanelen Benningbroek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Benningbroek? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. Dankzij zonnepanelen op je woning wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door het financieel interessante plaatje, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl vind je toepasbare details die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Benningbroek!

zonnepanelen installateur 1654
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1654
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Benningbroek juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de website www.medemblik.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Medemblik. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €900,00. Als laatste kan men kiezen voor de handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Medemblik kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Benningbroek
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Benningbroek zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5650), dan is het voordeel al €1186,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,04 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 500.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Benningbroek liggen tussen om en nabij de €4000 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen genereert om en nabij 2830 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €636,75 (kosten juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Benningbroek is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder bekijk je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118508€3625 – €4500€380
2307012€5025 – €5625€575
3321016€6050 – €6225€875
4402017€6350 – €6850€920
5460020€6900 – €7275€980
6494023€7550 – €7950€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Benningbroek zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Benningbroek bedraagt 3060 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 panelen van 320 wattpiek. Advies: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 975 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1800 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2975 kWh zijn dat er circa 12, en voor 4000 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde mensen installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Heb ik een vergunning nodig in Benningbroek?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-benningbroek

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Benningbroek vergelijken? Via het onderstaande stappenplan zoek jij snel en eenvoudig een uitstekende monteur in de buurt. Het merendeel van de monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Let niet alleen op de kosten. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf duidelijk de woning. Het soort woning (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn relevant. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De deskundige levert jou dan ook goedzonnepanelen advies in Benningbroek.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en het emailadres. Zo komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen 4-5 dagen volgen er offertes van deskundigen die goed staan aangeschreven. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar bekijk ook relevante keurmerken (zoals bijv. CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen verscheidene duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €30,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Medemblik.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Benningbroek op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft dit een project in je eigen buurt (Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk)? Dan mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1654).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!