Zonnepanelen Zaanstad kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Zaanstad? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en leveren ook nog eens euro’s op. Met zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Wegens de hogere wattpiek per zonnepaneel, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door middel van onze website ontdek jij accurate tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Zaanstad!

zonnepanelen installateur 1544
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Groene investering.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1544
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zaanstad april 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.zaanstad.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Zaanstad. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Daarbij onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Zaanstad zijn er een aantal opties.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Zaanstad
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Zaanstad zijn er verschillende leningen zoals de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor gezinnen tegen een gunstige rente een groene lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5650), dan profiteer je al van een korting van €1186,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus 650.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Zaanstad komen doorgaans uit tussen de €4600 en €5700 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen wekt op circa 2780 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €625,5 (vergoeding april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Zaanstad kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117508€3600 – €4475€420
2283011€5100 – €5900€625
3343014€5900 – €6200€875
4407016€6350 – €6750€880
5470020€6900 – €7150€1030
6498022€7600 – €8100€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Zaanstad ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zaanstad bedraagt 2640 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 11 panelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2975 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De doorsnee woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning noodzakelijk in Zaanstad?

Voor het laten leggen van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zaanstad

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Populaire zonnepanelen bedrijven in Zaanstad vergelijken? Gebruikmakend van onze stappenplan vergelijk je zonder problemen een professionele vakman in je postcodegebied. Diverse leveranciers bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot het tarief. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurhuis of koopwoning? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn relevant. Kies daarna een ideale leverdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman verschaft dan namelijk interessant zonnepanelen advies in Zaanstad.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Op basis daarvan weten wij ook hoe we je het beste kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien zenden zij de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op de benodigde certificaten (bijv. Recyclage, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We zien meerdere duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €35,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Zaanstad.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Zaanstad op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Zaandam Zuid, Poelenburg, Pelders- en Hoornseveld, Rosmolenwijk, Kogerveldwijk, Zaandam Noord, Oude Haven, Zaandam West, Nieuw West, Oud Koog a/d Zaan, Westerkoog, Oud Zaandijk, Rooswijk, Wormerveer, Krommenie Oost, Krommenie West, Assendelft-Zuid, Assendelft-Noord, Westzaan)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 1544).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente