Zonnepanelen Andijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Andijk? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Via zonnepanelen op jouw woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Wegens de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door onze tool vind je waardevolle details over zonnepanelen kopen in Andijk!

zonnepanelen installateur 1619
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1619
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Andijk juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.medemblik.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Medemblik. Kan je hier niets over vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Tevens is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Medemblik zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Andijk
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Andijk kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Dit zijn speciale leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5375), dan is het belastingvoordeel al €1128,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer 700.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Andijk komen doorgaans uit tussen de €4700 en €6500, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een pakket met 10 panelen draait uit op ongeveer 2720 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Essent en/of Pure Energie betaal je voor dit stukje stroom wel €612 (onkosten juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Andijk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117606€3600 – €4350€420
2296011€5075 – €5875€550
3343014€6075 – €6175€725
4403018€6375 – €6800€880
5433019€6975 – €7250€1030
6485021€7450 – €8000€1100

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak. Mede is een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Andijk ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Andijk is 3060 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 11 zonnepanelen van 285 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde huizenbezitters bestellen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vind je dunne-film panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning verplicht in Andijk?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-andijk

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Andijk vergelijken? Aan de hand van het onderstaande stappenplan vind je in een zeer korte periode een erkende aanbieder in je postcodegebied. Verschillende installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de tarieven. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk expliciet jouw woning. De dak-categorie (plat + schuin) en de geografische ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Andijk.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft naam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten uit uw regio. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals bijv. VDE keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €17,50 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Medemblik.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Andijk op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 1619).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!