Zonnepanelen Abbekerk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Abbekerk? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en hebben een prima rendement. Gebruikmakend van de nieuwste zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toepasbare salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker lees jij handige aanbevelingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Abbekerk!

zonnepanelen installateur 1657
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1657
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Abbekerk juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.medemblik.nl vind jij de spelregels in de gemeente Medemblik. Is de informatie niet te vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien is er nog een handige salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • In de gemeente Medemblik kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Abbekerk
Direct zonnepanelen bestellen? In Abbekerk kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een groene lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan mag men de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan is jouw winst al €1197. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie betaald de leverancier minder voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,05 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan een half miljoen investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het model, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geschatte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Abbekerk fluctueren tussen de €4500 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen wekt op plusminus 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Delta of Nuon betaal je al snel €641,25 (tarieven juni 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Abbekerk kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120507€3600 – €4475€400
2271012€5000 – €5775€600
3352016€5975 – €6175€775
4405017€6475 – €6750€890
5432019€6950 – €7275€1020
6506021€7475 – €8125€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Abbekerk vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Abbekerk is 3060 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig pakweg 10 zonnepanelen van 300 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen toereikend, voor 1950 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan 50% van de investeerders installeren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evenzeer onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Abbekerk?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-abbekerk

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Abbekerk vergelijken? Op basis van tips van onze adviseurs vergelijk je in enkele stappen een uitmuntende vakspecialist in de regio. Verscheidene leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk niet alleen naar de prijs. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets expliciet jouw woning. Het type woning (plat + schuin) en de geografische ligging van het huis zijn van groot belang. Selecteer vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Abbekerk.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, het 06-nummer, en het mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap versturen ze de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na 4-5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar check ook op certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, CE-keurmerk, VDE keurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €30,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Medemblik.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Abbekerk op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk)? Wat dat betreft kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 1657).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!