Zonnepanelen Twisk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Twisk? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en fiscaal aantrekkelijk. Middels zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door dalende kosten, de opties voor BTW teruggave, en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan iedereen dat zomaar doen? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij handige gegevens die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Twisk!

zonnepanelen installateur 1676
 • Lagere energierekening.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1676
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Twisk april 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via hun online portaal www.medemblik.nl vind jij de spelregels in de gemeente Medemblik. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Medemblik zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Twisk
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Twisk zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten erg goedkoop een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5800), dan is jouw winst al €1218. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de overproductie. Dit noemen we de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en ligt tussen de €0,045 en €0,11

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan een half miljoen gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Twisk schommelen tussen de €4200 en €6800, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2890 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €650,25 (onkosten april 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Twisk kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het gedeelte hieronder check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120507€3450 – €4475€380
2274011€5025 – €5900€500
3344016€6000 – €6275€800
4380016€6525 – €6850€940
5469019€6975 – €7250€960
6510023€7450 – €8100€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal voorwaarden: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Twisk ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Twisk is 3060 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 1875 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2850 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de mensen bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Ook vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten zijn lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Twisk?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-twisk

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Twisk vergelijken? Via tips van onze adviseurs tref jij moeiteloos een erkende installateur in jouw streek. Een aantal leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Houd ook rekening met relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Schets de karakteristieken van het huis. Het soort woning (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn van groot belang. Maak vervolgens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur verschaft dan namelijk relevant zonnepanelen advies in Twisk.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Zo komen we erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Als laatste ontvang je de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven die goed staan aangeschreven. Kijk niet alleen naar de goedkoopste aanbieder, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (zoals IEC keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of is de investering nu te groot? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €17,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Medemblik.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Twisk op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft dit een regionaal project (Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting in mindering brengen op de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1676).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!