Zonnepanelen Wognum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Wognum? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Door middel van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Door o.a. gunstigere prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Door onze vergelijker tref jij samengestelde informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Wognum!

zonnepanelen installateur 1687
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1687
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wognum juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.medemblik.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Medemblik. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ook mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Medemblik is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Wognum
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Wognum zijn er leningen beschikbaar zoals de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan is het belastingvoordeel al €966. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de gehanteerde stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,05 en €0,105

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, echter ook op financieel vlak. Meer dan 550.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen kan men berekenen met het type zonnecel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wognum liggen tussen om en nabij de €4000 en €5800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in zo’n 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie en/of Oxxio betaal je daarvoor ongeveer €661,5 (vergoeding juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Wognum bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht bekijk jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117606€3700 – €4375€440
2292011€5225 – €5650€550
3328015€5975 – €6075€700
4388016€6500 – €6850€930
5465020€6950 – €7200€990
6500023€7450 – €8125€1080

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door o.a. de zonnepanelencheck Wognum check jij of je dak geschikt is voor montage. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wognum bedraagt 3060 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh gaat het om 12, en voor 3900 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste woningbezitters kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in Wognum?

Puur voor panelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wognum

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Wognum vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs zoek jij in enkele stappen een deskundige expert in de regio. De meeste leveranciers hebben een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de kosten. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het een particuliere of zakelijke vraag? Is het een huurhuis of koopwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Verduidelijk de eigenschappen van de woning. Het type woning (plat en/of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer tevens een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Wognum.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen wij erachter hoe we je het beste kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Als laatste ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  In een week volgen er offertes van vakmannen uit de omgeving. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er zijn diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie een stuk van het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Medemblik.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wognum op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 1687).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!