Zonnepanelen Enkhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Enkhuizen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en men kan er flink door besparen. Middels de investering in zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Op basis van de zonnepanelen-vergelijker vind je actuele details die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Enkhuizen!

zonnepanelen installateur 1601
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEnkhuizen
Postcode1601
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Enkhuizen juni 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.enkhuizen.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Enkhuizen. Kom je er niet uit? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Enkhuizen zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Enkhuizen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Enkhuizen bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie terugvorderen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4875), dan profiteer je al van een korting van €1023,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim een half miljoen woningen wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Enkhuizen zitten vaak tussen de €4400 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pakweg 2880 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Vandebron staat dit al gauw gelijk aan €648 (onkosten juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Enkhuizen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf bekijk jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120506€3650 – €4425€440
2292013€5125 – €5825€600
3329015€6025 – €6225€750
4401016€6500 – €6675€910
5469019€7050 – €7250€1010
6489022€7400 – €7825€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal voorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Dankzij de zonnepanelencheck Enkhuizen vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Enkhuizen bedraagt 2720 kWh. Dit staat voor pak ‘m beet 11 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2800 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de bewoners installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer vinden we dunne-film PV-panelen. Deze panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning verplicht in Enkhuizen?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Doorgaans moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-enkhuizen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Enkhuizen vergelijken? Met behulp van onze stappenplan vind jij in enkele stappen een uitmuntende vakman in de buurt. Een aantal adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de tarieven. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Beschrijf zo specifiek mogelijk de woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige verschaft dan namelijk toepasbaar zonnepanelen advies in Enkhuizen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft naam, tel. nr. en e-mailadres. Daardoor weten we hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (voorbeelden zijn Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €25,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Enkhuizen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Enkhuizen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wijk 01)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). De eis is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 1600, 1601, 1602).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!