Zonnepanelen Midwoud kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Midwoud? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en men kan er flink door besparen. Geholpen door het zonnepanelen-systeem wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van dalende kosten, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Via zonnepanelenrevolutie.nl vind je veelzijdige info m.b.t. zonnepanelen kopen in Midwoud!

zonnepanelen installateur 1679
 • Makkelijk geld besparen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1679
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Midwoud april 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.medemblik.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Medemblik. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Medemblik kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Midwoud
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Midwoud kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan iedereen de aankoop BTW terugvragen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5850), dan is het belastingvoordeel al €1228,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is betaald de leverancier minder voor dit “extra” deel. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,05 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Plusminus 750.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Midwoud variëren tussen de €5200 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2910 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Greenchoice of Powerpeers betaal je al snel €654,75 (onkosten april 2024). Met goedkope zonnepanelen in Midwoud kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel tref je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118808€3475 – €4225€400
2283011€5175 – €5875€650
3347014€5975 – €6025€725
4414016€6550 – €6600€920
5461020€7075 – €7125€1030
6503023€7450 – €8025€1090

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het schikt naar een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Midwoud ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Midwoud bedraagt 3060 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 12 zonnepanelen van 280 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen geschikt, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3925 kWh gaat het om 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De investering is laag, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Midwoud?

Puur voor panelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In algemene zin is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-midwoud

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Midwoud vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten zoek jij in enkele stappen een betrouwbare specialist in de buurt. Sommige aanbieders hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Specificeer de eigenschappen van de woning. Het genre woning (schuin of plat) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur levert jou dan ook uitstekend zonnepanelen advies in Midwoud.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Op basis daarvan komen we erachter hoe je te bereiken bent als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar check ook kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €25,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Medemblik.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals www.zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Midwoud op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over een lokaal project (Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk)? Dan mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 1679).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!