Zonnepanelen Hauwert kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de opties voor zonnepanelen in Hauwert? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Met zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn dak geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je veelzijdige gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Hauwert!

zonnepanelen installateur 1692
 • Snelle terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1692
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hauwert juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.medemblik.nl tref jij de spelregels in de gemeente Medemblik. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook is er nog een handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Medemblik kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Hauwert
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Hauwert zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciale lening kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? In die situatie mag men de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4675), dan bedraagt dit al €981,75. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 550.000 consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe rendabeler jouw investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hauwert komen doorgaans uit tussen de €4000 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2970 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €668,25 (prijs juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Hauwert kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118808€3650 – €4325€380
2303013€5000 – €5625€550
3346015€6075 – €6200€850
4396017€6525 – €6725€950
5443020€7075 – €7300€1030
6500021€7600 – €8125€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het klopt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Hauwert tref je de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hauwert is 3060 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 12 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 8 nodig, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3975 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. De gemiddelde klanten prefereren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is een vergunning noodzakelijk in Hauwert?

Puur voor panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Doorgaans is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hauwert

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Hauwert vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan tref jij in korte tijd een uitstekende vakspecialist in je woonplaats. Het merendeel van de monteurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Houd ook rekening met certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer de aard van het huis. Het soort huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Hauwert.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Daardoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld Recyclage, VDE keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name gymzalen die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Medemblik.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Hauwert op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft het een lokaal project (Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk)? Dan kan je ook de belastingen op energie verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De richtlijn is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 1691, 1692).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!