Zonnepanelen Sijbekarspel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Sijbekarspel? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en financieel interessant. Door de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Omwille van de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. de zonnepanelen-vergelijker bekijk je actuele toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Sijbekarspel!

zonnepanelen installateur 1655
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1655
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Sijbekarspel juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.medemblik.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Medemblik. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €900,00. Bovendien is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Medemblik zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Sijbekarspel
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Sijbekarspel zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee consumenten zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5675), dan bedraagt dit al €1191,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de overproductie. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,055 en €0,10

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 800.000 consumenten zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Sijbekarspel komen doorgaans uit tussen de €5000 en €5600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Essent en Powerpeers betaal je daarvoor zo’n €639 (prijspeil juni 2024). Met goedkope zonnepanelen in Sijbekarspel kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118006€3700 – €4475€420
2288013€5125 – €5600€525
3339014€6000 – €6075€775
4385018€6375 – €6800€950
5433019€7025 – €7200€960
6493022€7550 – €7900€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Ook is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Sijbekarspel bekijk jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Sijbekarspel bedraagt 3060 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1925 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3825 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Bijna alle consumenten kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Sijbekarspel?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-sijbekarspel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Sijbekarspel vergelijken? Middels tips van onze adviseurs vind je in een zeer korte periode een uitstekende monteur in jouw omgeving. Verscheidene leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de prijzen. Houd ook rekening met eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Is het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Schets de karakteristieken van de woning. Het soort huis (schuin & plat) en de ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Sijbekarspel.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Daardoor weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Nadien verstrekken zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit uw regio. Let niet alleen op de laagste prijs, maar houd ook rekening met eventuele keurmerken (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn meerdere interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor stadions die het dak willen voorzien van zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €17,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Medemblik.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Sijbekarspel op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een project in je eigen buurt (Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Ook wel postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 1655).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!