Zonnepanelen Nibbixwoud kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Nibbixwoud? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en financieel interessant. Middels zonnepanelen op het dak wek je zelf energie op uit de zon. Mede door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Gebruikmakend van deze website doorzoek je samengestelde toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Nibbixwoud!

zonnepanelen installateur 1688
 • Een lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1688
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Nibbixwoud juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.medemblik.nl vind je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Medemblik. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Als laatste onderscheiden we de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Medemblik is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Nibbixwoud
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Nibbixwoud kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waardoor gezinnen extra goedkoop een krediet kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4625), dan pak je al €971,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Wat dat betreft betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,09

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 650.000 consumenten wekken zo zelf stroom op.

Aanschafprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Nibbixwoud komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in ongeveer 2950 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Budget Energie of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €663,75 (kosten juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Nibbixwoud kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna vind je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120207€3625 – €4350€410
2271013€5100 – €5800€550
3344014€6025 – €6250€700
4409018€6325 – €6725€950
5457020€7050 – €7175€970
6496021€7400 – €7875€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Vanwege de zonnepanelencheck Nibbixwoud ontdek je of je dak geschikt is voor montage. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Nibbixwoud bedraagt 3060 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 11 zonnepanelen van 295 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 2000 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3950 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is vrijwel hetzelfde. De gemiddelde huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Nibbixwoud?

Puur voor PV-panelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-nibbixwoud

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Nibbixwoud vergelijken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt zoek je vandaag nog een erkende vakspecialist in jouw omgeving. Tal van bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de verkoopprijs. Vraag ook om vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Definieer de karakteristieken van het huis. Het type dak (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur biedt zo betrouwbaar zonnepanelen advies in Nibbixwoud.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft naam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Hierdoor komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Daaropvolgend verstrekken zij de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  In 4-5 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de buurt. Let niet alleen op de voordeligste tarieven, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We kennen verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die hun dak/grond willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €30,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Medemblik.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Nibbixwoud op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 1688).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!