Zonnepanelen Zwaagdijk-West kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Zwaagdijk-West? Zonnepanelen zijn duurzaam en besparen je geld. Met zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Gezien dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van onze tool vind jij accurate toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Zwaagdijk-West!

zonnepanelen installateur 1686
 • Lagere energielasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1686
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zwaagdijk-West juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Soms zijn er binnen gemeenten speciale regelingen en/of leningen. Door gebruik te maken van www.medemblik.nl doorzoek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Medemblik. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Tevens is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Medemblik zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Zwaagdijk-West
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Zwaagdijk-West zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren extra goedkoop een lening kunnen aanvragen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€5900), dan is jouw winst al €1239. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. De term hiervoor is de terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 600.000 woningen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Zwaagdijk-West liggen tussen om en nabij de €4800 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in pak ‘m beet 2930 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €659,25 (vergoeding juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Zwaagdijk-West kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hieronder vind je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118507€3600 – €4300€440
2275013€5125 – €5825€675
3346016€6100 – €6050€775
4386018€6500 – €6700€900
5452020€6950 – €7125€960
6494021€7675 – €8125€1050

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (hoogste opbrengst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Zwaagdijk-West tref jij of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwaagdijk-West is 3060 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 panelen van 290 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen gewenst, voor 1975 kWh zijn dat er circa 8, voor 3000 kWh zijn dat er 12, en voor 3825 kWh wordt vaak gekozen voor 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste klanten installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Zwaagdijk-West?

Voor het leggen van PV-panelen op een woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zwaagdijk-west

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Zwaagdijk-West vergelijken? Via het advies hieronder kies jij in korte tijd een uitmuntende vakman in jouw omgeving. Het merendeel van de installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de verkoopprijs. Wees scherp op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets de karakteristieken van het huis. Het type huis (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De deskundige geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Zwaagdijk-West.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft naam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit uw regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met relevante keurmerken (je kunt denken aan Recyclage, IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die een stukje dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Medemblik.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zwaagdijk-West op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een lokaal project (Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1685, 1686).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!