Zonnepanelen Zwaagdijk-Oost kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Zwaagdijk-Oost? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Op basis van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelfstandig duurzame stroom op. Mede door gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door middel van deze website vind je veelzijdige gegevens m.b.t. zonnepanelen kopen in Zwaagdijk-Oost!

zonnepanelen installateur 1682
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Zet het milieu op 1.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1682
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zwaagdijk-Oost juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.medemblik.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Medemblik. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit levert al snel honderden euro’s op. Voorts kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Medemblik zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Zwaagdijk-Oost
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Zwaagdijk-Oost zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huishoudens zonder hoge lasten een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan mag iedereen de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Neem je een complete set met 10 panelen (€5875), dan is het belastingvoordeel al €1233,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie ontvang je de reguliere stroomprijs. In de volksmond: salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In dat geval betaald de leverancier minder voor de overproductie. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,045 en €0,095

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement komt overeen met 6 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor de portemonnee! Zo’n 600.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De prijs van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Zwaagdijk-Oost liggen tussen om en nabij de €4400 en €5600 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in pakweg 2920 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €657 (onkosten juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Zwaagdijk-Oost kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hierna lees je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3650 – €4250€440
2273012€5200 – €5775€600
3327015€6075 – €6075€825
4386018€6550 – €6750€930
5446019€6925 – €7125€1000
6496023€7575 – €7850€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak ook geschikt?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het klopt met een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Met hulp van de zonnepanelencheck Zwaagdijk-Oost ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwaagdijk-Oost bedraagt 3060 kWh. Dit kan je zelf opwekken met rond de 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1900 kWh gaat het om 7, voor 2900 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3800 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning verplicht in Zwaagdijk-Oost?

Puur voor PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zwaagdijk-oost

Installateur zonnepanelen zoeken

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Zwaagdijk-Oost vergelijken? Op basis van het advies hieronder heb jij in korte tijd een goede aanbieder in de regio. Verschillende specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is de stroomvraag? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets zo concreet mogelijk de woning. Het type huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn voor de monteur interessant. Maak tevens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Zwaagdijk-Oost.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om naam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Hierdoor weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Daarna ontvang je de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de buurt. Kijk verder dan de aanbieder met de laagste prijs, maar bekijk ook certificering (zoals VDE keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan diverse interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor verenigingen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Medemblik.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Zwaagdijk-Oost op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk)? Dan kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1681, 1682, 1683, 1684).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!