Zonnepanelen Oostwoud kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Oostwoud? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en goed voor de portemonnee. Gebruikmakend van de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Door de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dit ook op ons dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met onze tool lees je veelzijdige toelichtingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Oostwoud!

zonnepanelen installateur 1678
 • Makkelijk geld besparen.
 • Groene investering.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1678
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oostwoud april 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.medemblik.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Medemblik. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Tevens is er ook een handige salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Medemblik zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door middel van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Oostwoud
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Oostwoud zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een speciaal type lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Als dat het geval is mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5825), dan loopt dit al op tot €1223,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno april 2024. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 800.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geschatte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Oostwoud fluctueren tussen de €5200 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in ongeveer 2900 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Pure Energie betaal je al snel €652,5 (kosten april 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Oostwoud kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder lees jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118606€3625 – €4225€430
2278013€5125 – €5625€525
3346014€6000 – €6075€775
4402018€6400 – €6625€900
5433019€6950 – €7275€1010
6511022€7625 – €7800€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het strookt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Oostwoud vind je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oostwoud is 3060 kWh. Dit kan je zelf opwekken met circa 10 zonnepanelen van 325 wattpiek. Belangrijk: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen voldoende, voor 1900 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2875 kWh zijn dat er 12, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de consumenten bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Bovendien vind je dunne-film panelen. Deze PV-panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Oostwoud?

Tijdens de montage van panelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In de regel is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oostwoud

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Oostwoud vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan vind jij vandaag nog een uitstekende expert in de regio. Verschillende installateurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Praten we over een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer duidelijk het huis. Het type woning (schuin en/of plat) en de ligging van de woning zijn cruciaal. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Oostwoud.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Daardoor weten we hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Nadien versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de aanbieder met de laagste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is het dak te klein voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er ontwikkelen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €20,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Medemblik.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Oostwoud op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Vergeet niet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft het een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk)? Dan kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1678).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!