Zonnepanelen Stede Broec kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Stede Broec? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en hebben een prima rendement. Met behulp van een zonnepanelen-installatie wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de lagere prijs van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat is het rendement na 10 jaar? Aan de hand van onze website tref jij praktische aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Stede Broec!

zonnepanelen installateur 1616
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Zet het milieu op 1.
 • Los van de energieleverancier.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1616
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stede Broec juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Middels de energie info op www.stedebroec.nl ontdek jij wat de regels zijn in de gemeente Stede Broec. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens is er nog een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Stede Broec kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Stede Broec
Direct zonnepanelen bestellen? In Stede Broec kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een krediet kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5425), dan is jouw winst al €1139,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en zit vaak tussen de €0,055 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Circa 500.000 woningeigenaren hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het soort paneel, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (juli 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Stede Broec komen doorgaans uit tussen de €4800 en €5800 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in grofweg 3100 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Greenchoice en/of Vandebron betaal je hiervoor wel €697,5 (tarieven juli 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Stede Broec bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117707€3600 – €4500€380
2274012€5200 – €5725€550
3337014€5925 – €6225€750
4411018€6400 – €6775€950
5433019€6975 – €7200€970
6516022€7500 – €7900€1100

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Stede Broec vind je de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stede Broec is 2940 kWh. Dit staat voor omstreeks 10 panelen van 315 wattpiek. Toelichting: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Houd ook rekening met het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2975 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3850 kWh moet je rekenen op 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De gemiddelde huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Stede Broec?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stede-broec

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Stede Broec vergelijken? D.m.v. de uitleg die hierna komt zoek jij zonder problemen een deskundige leverancier in de regio. Tal van bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Definieer het soort woning. Het type dak (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn relevant. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist voorziet jou dan van erkend zonnepanelen advies in Stede Broec.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. We vragen om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar check ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €30,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Stede Broec.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Stede Broec op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een regionaal project (Wijk 00, Wijk 01)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 1614, 1616).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente