Zonnepanelen Wormerland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Wormerland? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Gebruikmakend van krachtige zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? D.m.v. onze website doorzoek jij waardevolle info m.b.t. zonnepanelen kopen in Wormerland!

zonnepanelen installateur 1546
 • Snelle terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1546
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wormerland juni 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Op de energie pagina’s van www.wormerland.nl bekijk jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Wormerland. Is er niets over te lezen? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €700,00. Ten derde is er de keuze voor de prima salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Wormerland zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Wormerland
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Wormerland kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren tegen een speciaal rentetarief een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5625), dan profiteer je al van een korting van €1181,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede gehanteerde stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Om en nabij 800.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type/merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wormerland zitten vaak tussen de €5200 en €5900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 2770 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en Vandebron betaal je daarvoor zo’n €623,25 (tarief juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Wormerland kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118706€3575 – €4425€440
2288011€5000 – €5700€675
3347016€6100 – €6200€800
4413018€6475 – €6800€940
5440020€6950 – €7200€1000
6513022€7600 – €7850€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het conformeert aan een aantal richtlijnen: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Wormerland check je of je dak geschikt is voor montage. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wormerland is 2960 kWh. Hiervoor heb je nodig zo’n 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3925 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is nagenoeg gelijk. Veel mensen maken een keuze voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Wormerland?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wormerland

Installateur zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Wormerland vergelijken? Met behulp van het advies hieronder vergelijk jij zonder problemen een deskundige aanbieder in je woonplaats. De meeste leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Kijk goed naar kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het huis zijn essentieel. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De deskundige geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Wormerland.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Denk dan aan: achternaam, voornaam, tel. nr. en het mailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Vervolgens ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de buurt. Er is meer dan alleen de voordeligste tarieven, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals CE-keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien diverse bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €20,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Wormerland.
 • Je participeert in een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wormerland op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een regionaal project (Wormer, Wijdewormer, Jisp)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 1546).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente