Zonnepanelen Opperdoes kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Opperdoes? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en je kunt er geld mee verdienen. Door innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Dankzij dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de terugleververgoeding (saldering) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn dak geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Met onze website bekijk jij samengestelde aanbevelingen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Opperdoes!

zonnepanelen installateur 1674
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1674
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Opperdoes april 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.medemblik.nl tref jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Medemblik. Onduidelijke informatie? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Ten derde bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Medemblik zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Opperdoes
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Opperdoes kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huizeneigenaren met een lage rente een lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5775), dan is het belastingvoordeel al €1212,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Kom je er niet uit? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Met een duur woord heet dit salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,055 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Plusminus 550.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Opperdoes komen doorgaans uit tussen de €5100 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2880 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Budget Energie en/of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €648 (tarieven april 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Opperdoes bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder ontdek jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120006€3400 – €4400€410
2296013€5000 – €5625€625
3334014€5975 – €6075€775
4414016€6300 – €6850€950
5469020€7050 – €7250€990
6495023€7625 – €7800€1100

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een stevig dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Wegens de zonnepanelencheck Opperdoes zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Opperdoes is 3060 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig rond de 11 zonnepanelen van 290 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Opperdoes?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-opperdoes

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Opperdoes vergelijken? Door middel van het onderstaande stappenplan vind je zonder problemen een erkende installateur in de buurt. Verschillende specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijzen. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huurwoning of koophuis? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer het soort woning. Het type woning (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies ook de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in Opperdoes.

 4. Overige gegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en het mailadres. Dan komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Bij de laatste stap verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Binnen een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van specialisten uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste prijzen, maar kijk goed naar kleine lettertjes/certificaten (denk aan Recyclage, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan gebouwendie een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €40,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Medemblik.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Opperdoes op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Is het een lokaal zonne-energie project (Wijk 00, Wognum, Nibbixwoud en Wijzend, Zwaagdijk-West, Noorder Koggenland, Sijbekarspel, Hauwert, Twisk, Opperdoes, Abbebroek, Andijk, Wervershoof, Zwaagdijk)? Wanneer het in die categorie valt mag je ook de belasting op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1674).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!