Zonnepanelen Loppersum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Loppersum? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Door gebruik te maken van de nieuwste zonnepanelen wek je jouw eigen duurzame stroom op. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Dankzij onze vergelijker vind je waardevolle raadgeving die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Loppersum!

zonnepanelen installateur 9919
 • Lagere energielasten.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9919
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Loppersum juli 2024

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.loppersum.nl doorzoek jij de spelregels in de gemeente Loppersum. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde is er ook een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Loppersum zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Loppersum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Loppersum kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5775), dan profiteer je al van een korting van €1212,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Ontbreekt het je aan tijd? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We noemen het ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,06 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 600.000 woningen hebben panelen laten installeren.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de paneel variant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Loppersum liggen tussen de €5200 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op ongeveer 2880 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij zoals Delta of Qurrent betaal je al snel €648 (prijspeil juli 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Loppersum bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118908€3550 – €4225€420
2272013€5175 – €5850€550
3355014€6100 – €6025€725
4415018€6525 – €6675€950
5462020€6950 – €7175€980
6499022€7400 – €8025€1050

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een sterk dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Loppersum bekijk jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Loppersum bedraagt 2670 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 5 pv-panelen passend, voor 1875 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2925 kWh moet je rekenen op 12, en voor 4000 kWh zijn dat 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Moet ik een vergunning aanvragen in Loppersum?

Tijdens de montage van PV-panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-loppersum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Loppersum vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder vergelijk je zonder problemen een betrouwbare leverancier in je postcodegebied. Diverse monteurs beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Vraag ook om certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn hierin van enorm belang. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Loppersum.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen volgen er offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar let ook op certificering (zoals ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Goed nieuws, de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €25,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Loppersum op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het om een regionaal project (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 9919).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente