Zonnepanelen Grootegast kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Grootegast? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en fiscaal aantrekkelijk. Door middel van zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij dalende prijzen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de interessante salderingsregeling stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van de zonnepanelen-vergelijker check je accurate aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Grootegast!

zonnepanelen installateur 9861
 • Lagere energierekening.
 • CO2 uitstoot beperken.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGroningen
GemeenteGrootegast
Postcode9861
Netnummer0594 (+31594)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3130 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Grootegast juli 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Verscheidene gemeentes werken met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.grootegast.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Grootegast. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Op die manier bespaar je zo €700,00. Tevens noemen we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Grootegast kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Grootegast
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Grootegast kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren heel voordelig een groene lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie indienen als teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5700), dan is jouw winst al €1197. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,05 en €0,105

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 650.000 woningeigenaren kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Grootegast variëren tussen de €5200 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op ongeveer 2850 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Pure Energie betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €641,25 (prijspeil juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Grootegast kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder ontdek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119006€3600 – €4500€380
2273013€5275 – €5825€550
3337016€6050 – €6225€825
4407017€6525 – €6775€950
5439019€6925 – €7175€990
6482021€7450 – €8100€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Grootegast vind je of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Grootegast is 3130 kWh. Hiervoor zijn benodigd ongeveer 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1825 kWh gaan we uit van 8, voor 2900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De doorsnee huizenbezitters bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Bovendien vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Grootegast?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk is het verkrijgen van een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-grootegast

Interessante installaties:


Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Grootegast vergelijken? Via onze stappenplan heb jij in korte tijd een erkende vakman in je woonplaats. Verscheidene specialisten beschikken over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet elke installateur is in je regio actief. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Detailleer het soort huis. Het genre dak (plat & schuin) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Maak ook een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft dan toepasbaar zonnepanelen advies in Grootegast.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en het mailadres. Daardoor is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de offertes.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar vraag ook om eventuele keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen diverse rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld verenigingen die het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €40,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Grootegast.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Grootegast op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een regionaal project (Grootegast, Lutjegast, Opende, Oldekerk)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 9860, 9861).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente