Zonnepanelen Startenhuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Startenhuizen? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Geholpen door zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Vanwege de dalende verkoopprijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de toepasbare salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan iedereen dat zomaar doen? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door middel van zonnepanelenrevolutie.nl vind je praktische details die helpen bij zonnepanelen kopen in Startenhuizen!

zonnepanelen installateur 9924
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9924
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Startenhuizen december 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.loppersum.nl doorzoek jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Loppersum. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Voorts is er nog een interessante salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Loppersum kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Geholpen door de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Startenhuizen
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Startenhuizen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft mag iedereen de BTW van de aankoop terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4625), dan loopt dit al op tot €971,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,06 en €0,085

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 600.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Startenhuizen liggen tussen om en nabij de €5100 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set bestaande uit 10 pv-panelen wekt op ongeveer 3000 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Qurrent betaal je voor dit stukje stroom wel €675 (prijspeil december 2022). Via goedkope zonnepanelen in Startenhuizen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117308€3525 – €4375€420
2281011€5050 – €5750€675
3332015€5925 – €6225€850
4394016€6400 – €6675€900
5446019€6900 – €7250€1000
6488023€7550 – €8150€1110

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Startenhuizen vind jij of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Startenhuizen bedraagt 2670 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2850 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3925 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. Bijna alle klanten kopen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens kun je kiezen voor dunne-film panelen. Deze zonnepanelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Heb ik een vergunning nodig in Startenhuizen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Gewoonlijk moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-startenhuizen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Startenhuizen vergelijken? Via het onderstaande stappenplan vergelijk jij moeiteloos een betrouwbare aanbieder in jouw omgeving. Sommige installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de offerteprijs. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het een particuliere woning of huurwoning? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Verduidelijk zo concreet mogelijk de woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur biedt zo toepasbaar zonnepanelen advies in Startenhuizen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Dan weten wij ook hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de scherpste prijs, maar check ook voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. Recyclage, IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en klantervaringen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er zijn meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Met name verenigingen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf ongeveer €25,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Startenhuizen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? Als dat het geval is kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9924).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!