Zonnepanelen Huizinge kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Huizinge? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en fiscaal aantrekkelijk. Met zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan dat ook voor mijn huis? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij handige details m.b.t. zonnepanelen kopen in Huizinge!

zonnepanelen installateur 9992
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9992
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Huizinge augustus 2022

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.loppersum.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Loppersum. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook onderscheiden we de prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Loppersum kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Huizinge
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Huizinge kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huishoudens met een lage rente een speciale lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5750), dan is het belastingvoordeel al €1207,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en varieert tussen de €0,06 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 700.000 woningen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper je uit bent. De reden daarvan is: omdat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Huizinge fluctueren tussen de €4400 en €6100 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert zo’n 3040 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Eneco en/of Vandebron betaal je al snel €684 (onkosten augustus 2022). Door gebruik te maken van goedkope zonnepanelen in Huizinge bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht ontdek jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120006€3425 – €4450€420
2307012€5275 – €5875€525
3332015€6075 – €6250€850
4408017€6525 – €6675€920
5445019€7050 – €7175€1010
6513022€7500 – €7800€1040

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het in lijn is met een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Huizinge zie je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Huizinge is 2670 kWh. Dit kan je zelf opwekken met plusminus 12 zonnepanelen van 295 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 2800 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De prijs ligt lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Heb ik een vergunning nodig in Huizinge?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-huizinge

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Huizinge vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan kies jij vandaag nog een deskundige vakman in de buurt. Tal van monteurs bieden een kleine showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Kijk niet alleen naar de tarieven. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Beschrijf zo specifiek mogelijk het huis. De huis-categorie (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn zaken die van belang zijn. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De specialist verschaft dan namelijk goedzonnepanelen advies in Huizinge.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en het emailadres. Hierdoor komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Nadien verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  In 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts die goed staan aangeschreven. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €20,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via portalen zoals Greencrowd. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen looptijd (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Huizinge op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is het zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De eis is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 9992).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!