Zonnepanelen Westeremden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Westeremden? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en leveren ook nog eens euro’s op. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. deze pagina ontdek jij uitgebreide gegevens over zonnepanelen kopen in Westeremden!

zonnepanelen installateur 9922
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Verantwoorde investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9922
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westeremden augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door gebruik te maken van www.loppersum.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Loppersum. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste is er nog een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Loppersum kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Westeremden
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Westeremden kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5900), dan pak je al €1239. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Voor deze elektriciteit krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit basisprincipe heet salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,105

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno augustus 2022. Het rendement kan je vergelijken met 5 procent rente. Niet alleen goed voor onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Circa 700.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Westeremden zitten vaak tussen de €5400 en €6600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op zo’n 2980 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Engie en NLE betaal je daarvoor zo’n €670,5 (prijspeil augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Westeremden bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120008€3475 – €4375€380
2273012€5000 – €5850€575
3334015€6100 – €6175€800
4394018€6300 – €6700€920
5435020€6925 – €7250€1030
6520023€7550 – €8200€1050

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het voldoet aan een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Westeremden bekijk je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westeremden is 2670 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Verder kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Heb ik een vergunning nodig in Westeremden?

Voor PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Veelal is het verkrijgen van een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westeremden

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Westeremden vergelijken? D.m.v. het onderstaande stappenplan tref je in korte tijd een betrouwbare monteur in je postcoderoos. Een aantal aanbieders bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Bekijk ook eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het soort huis (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman biedt zo relevant zonnepanelen advies in Westeremden.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Vandaar is het voor ons duidelijk hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Aansluitend ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  In 4-5 dagen volgen er offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook relevante keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en referenties. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €22,50 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Westeremden op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 9922).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!