Zonnepanelen Eenum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Eenum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. Gebruikmakend van innovatieve zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Middels onze website bekijk jij waardevolle raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Eenum!

zonnepanelen installateur 9913
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9913
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eenum oktober 2023

De bekende landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.loppersum.nl vind jij de spelregels in de gemeente Loppersum. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €700,00. Tevens noemen we de prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • In de gemeente Loppersum kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Eenum
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Eenum kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens extra voordelig een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5750), dan is het belastingvoordeel al €1207,5. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,03 en €0,11

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is in lijn met 4 procent rente. Niet alleen gunstig voor de aarde, echter ook op financieel vlak. Pakweg 500.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Verkoopprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De huidige kosten van een aanbieding met 10 panelen in Eenum komen doorgaans uit tussen de €4200 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 2920 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en/of Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €657 (tarieven oktober 2023). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Eenum is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118206€3700 – €4400€390
2306013€5250 – €5800€600
3339015€5925 – €6225€700
4408017€6450 – €6825€950
5467020€6900 – €7300€960
6484021€7575 – €7925€1060

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Daarnaast is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Eenum lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eenum bedraagt 2670 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 11 pv-panelen van 320 wattpiek. Advies: we spreken hier over een gemiddelde. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van panelen met een hoger vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3850 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De meeste mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Ook bestaan er dunne-film panelen. Dit soort panelen zijn zeer flexibel. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Eenum?

Voor het laten leggen van PV-panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eenum

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Eenum vergelijken? Aan de hand van onderstaande tips vind je moeiteloos een betrouwbare vakman in de buurt. Verscheidene leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de offerteprijs. Check ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Treft het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets het type woning. Het genre huis (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Eenum.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en e-mailadres. Op die manier weten we op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Aansluitend krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er zijn verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die hun dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €40,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Eenum op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 9913).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!