Zonnepanelen Leermens kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Leermens? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en je kunt er geld mee verdienen. Door middel van zonnepanelen op het dak wek je jouw eigen duurzame stroom op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl tref je uitgebreide adviezen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Leermens!

zonnepanelen installateur 9912
 • Forse besparingen tot wel €600 p/jaar.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9912
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Leermens september 2023

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Middels de energie info op www.loppersum.nl doorzoek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Loppersum. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens is er ook een prima salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Loppersum is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Leermens
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Leermens kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5725), dan is het belastingvoordeel al €1202,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We spreken dan over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Plusminus 600.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Leermens zitten vaak tussen de €4700 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa zo’n 2910 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Energiedirect en/of Powerpeers betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €654,75 (tarief september 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Leermens kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf lees jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118606€3400 – €4500€440
2308013€5000 – €5850€500
3323016€6075 – €6200€775
4413017€6400 – €6775€900
5469019€7025 – €7175€970
6497022€7450 – €8125€1110

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Mede is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Vanwege de zonnepanelencheck Leermens tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Leermens is 2670 kWh. Dit staat voor circa 10 panelen van 315 wattpiek. Concreet: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan hoef je er ook minder te leggen. Denk ook eens na over het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 1850 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement verschilt niet veel. Meer dan 50% van de klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Leermens?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-leermens

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Leermens vergelijken? Via het advies hieronder tref jij in een zeer korte periode een deskundige monteur in je postcodegebied. Sommige leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijzen. Vraag ook om relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zo ontvang je enkel offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke aanvraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de aard van de woning. Het soort dak (plat & schuin) en de ligging van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Leermens.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn achternaam, voornaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Aansluitend versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van deskundigen uit uw regio. Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijzen, maar wees scherp op relevante keurmerken (je kunt denken aan Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We onderscheiden allerlei rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn bedrijven die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf +/- €35,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als www.duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Leermens op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Groningen
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het bespaart je ook geld. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Spreken we over een regionaal project (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? Dan mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 9912).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!