Zonnepanelen Westerwijtwerd kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Westerwijtwerd? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en besparen je geld. Via zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze vergelijker doorzoek je praktische raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Westerwijtwerd!

zonnepanelen installateur 9993
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9993
Netnummer0595 (+31595)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Westerwijtwerd oktober 2023

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Door gebruik te maken van www.loppersum.nl ontdek je hoe het ervoor staat in de gemeente Loppersum. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Bovendien bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • Binnen de gemeente Loppersum zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Westerwijtwerd
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Westerwijtwerd kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan men de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5775), dan pak je al €1212,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,045 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 550.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De verwachte kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Westerwijtwerd komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in circa 3050 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €686,25 (onkosten oktober 2023). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Westerwijtwerd kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna doorzoek jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121006€3525 – €4425€420
2287013€5100 – €5750€600
3357015€5900 – €6275€875
4412018€6400 – €6750€940
5470019€7000 – €7200€1000
6498023€7400 – €7850€1060

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal randvoorwaarden: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Westerwijtwerd achterhaal je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Westerwijtwerd is 2670 kWh. Je hebt dus nodig ongeveer 10 zonnepanelen van 285 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1900 kWh zijn dat er circa 8, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is ongeveer gelijk. Veel mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Westerwijtwerd?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-westerwijtwerd

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Westerwijtwerd vergelijken? Gebruikmakend van het onderstaande stappenplan vergelijk jij in enkele stappen een betrouwbare monteur in de regio. Sommige leveranciers beschikken over een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de prijzen. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf het type woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist levert jou dan ook relevant zonnepanelen advies in Westerwijtwerd.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Op die manier weten wij hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Aansluitend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de regio. Er is meer dan alleen de scherpste aanbieder, maar vraag ook om de benodigde certificaten (bijvoorbeeld ISO certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, beginnend bij €35,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Westerwijtwerd op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is natuurlijk een duurzame keuze. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Jouw stukje zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een lokaal project (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 9993).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!