Zonnepanelen Garsthuizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Garsthuizen? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en leveren ook nog eens euro’s op. Via innovatieve zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door o.a. de dalende inkoopprijs, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Aan de hand van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek jij accurate informatie die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Garsthuizen!

zonnepanelen installateur 9923
 • Minder betalen voor stroom.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9923
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Garsthuizen september 2023

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.loppersum.nl lees jij de spelregels in de gemeente Loppersum. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste noemen we de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Loppersum kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Garsthuizen
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Garsthuizen zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten tegen een lage rente een krediet kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4600), dan is het voordeel al €966. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor dit overschot. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,045 en €0,085

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Om en nabij 550.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Garsthuizen variëren tussen de €5200 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen draait uit op pakweg 2990 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Essent en/of Qurrent betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €672,75 (tarief september 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Garsthuizen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna check jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3625 – €4400€380
2273011€5275 – €5725€525
3332014€5925 – €6225€775
4398017€6300 – €6600€920
5444020€7100 – €7125€990
6501021€7475 – €7925€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Garsthuizen check jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Garsthuizen bedraagt 2670 kWh. Dit staat voor pakweg 11 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 zonnepanelen gewenst, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 3850 kWh gaat het om 15 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Evengoed bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De prijs ligt lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Garsthuizen?

Tijdens de montage van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit is wel het geval bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls is het verkrijgen van een vergunning nodig als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-garsthuizen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Garsthuizen vergelijken? Met onderstaande tips vergelijk je in korte tijd een deskundige aanbieder in jouw streek. Verschillende aanbieders hebben zelfs een speciale showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Spreken we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer zo specifiek mogelijk de woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in Garsthuizen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Zo weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Vervolgens ontvangt u ook de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar kijk goed naar certificering (bijvoorbeeld ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur je een woning en hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name gebouwendie het dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €17,50 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na het verstrijken van de periode (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Garsthuizen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het levert ook euro’s op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is dit een project in je eigen buurt (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De term hiervoor is de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 9923).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!