Zonnepanelen Garrelsweer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Garrelsweer? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en goed voor de portemonnee. Met behulp van innovatieve zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van deze pagina doorzoek jij toepasbare toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Garrelsweer!

zonnepanelen installateur 9918
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9918
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Garrelsweer augustus 2022

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de website www.loppersum.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Loppersum. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit scheelt je zo €700,00. Voorts onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Loppersum is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies + leningen in Garrelsweer
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Garrelsweer zijn er leningen beschikbaar zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten erg goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5850), dan pak je al €1228,5. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Met een duur woord heet dit salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In dat geval biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 650.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De aanschafkosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in Wp en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De kosten (augustus 2022) van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Garrelsweer komen doorgaans uit tussen de €5400 en €6200, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op ongeveer 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Eneco of Powerpeers betaal je voor dit stukje stroom wel €666 (onkosten augustus 2022). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Garrelsweer kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. Hierna tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119908€3500 – €4300€410
2292011€5075 – €5875€675
3342015€6000 – €6150€825
4400016€6325 – €6750€920
5436020€6950 – €7200€990
6493021€7625 – €7950€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Omwille van de zonnepanelencheck Garrelsweer vind je of je dak geschikt is voor montage. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Garrelsweer is 2670 kWh. Je hebt dus nodig pakweg 12 panelen van 315 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen passend, voor 1825 kWh heb je er ongeveer 7 nodig, voor 2800 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh zijn dat 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. De doorsnee mensen bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in Garrelsweer?

Voor het leggen van zonnepanelen op het huis is een vergunning overbodig. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-garrelsweer

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Garrelsweer vergelijken? D.m.v. het advies hieronder vergelijk jij in een zeer korte periode een deskundige monteur in jouw omgeving. Veel monteurs bieden een kleine showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Kijk verder dan de aanschafprijzen. Check ook op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het type woning (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een ideale leverdatum. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert levert jou dan ook professioneel zonnepanelen advies in Garrelsweer.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Zo is het duidelijk hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend verzenden zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van installateurs uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar check ook certificering (zoals Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan organisaties die een stukje dak willen volleggen met zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €30,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Garrelsweer op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is het een lokaal project (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? In dat geval mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9918).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!