Zonnepanelen t Zandt kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in t Zandt? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Door de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van deze website bekijk je samengestelde tips die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in t Zandt!

zonnepanelen installateur 9915
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Goed voor het milieu.
 • Los van de energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9915
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen t Zandt augustus 2022

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er niet meer sinds 2013. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.loppersum.nl lees je de spelregels in de gemeente Loppersum. Geen resultaten? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Bovendien kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Loppersum is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in t Zandt
Direct zonnepanelen bestellen? In t Zandt zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze groene leningen waardoor consumenten extra voordelig een krediet kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5800), dan loopt dit al op tot €1218. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,03 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een royale 6% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 750.000 gezinnen hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het model, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geraamde kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in t Zandt schommelen tussen de €5100 en €6300 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen genereert pakweg 2940 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Engie en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €661,5 (prijspeil augustus 2022). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in t Zandt bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de volgende paragraaf tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119407€3425 – €4500€410
2309011€5225 – €5850€500
3327014€5900 – €6250€725
4415016€6350 – €6625€950
5438019€6925 – €7300€1030
6498023€7400 – €8150€1040

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck t Zandt vind jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in t Zandt bedraagt 2670 kWh. Dit staat voor grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen afdoende, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh zijn dat 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning noodzakelijk in t Zandt?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-t-zandt

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Erkende zonnepanelen bedrijven in t Zandt vergelijken? Middels onze stappenplan heb jij in enkele stappen een uitstekende installateur in je postcodegebied. Veel monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Wees scherp op voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer zo specifiek mogelijk het huis. Het genre huis (plat of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist biedt zo relevant zonnepanelen advies in t Zandt.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna krijgt u natuurlijk de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven die actief zijn in de regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op certificaten en keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Met name organisaties die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €40,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in t Zandt op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Groningen
Een specifiek zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Betreft het stroom van panelen in de buurt (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een speciale coöperatie begint (postcodes 9915).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!