Zonnepanelen Zijldijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Zijldijk? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Met behulp van krachtige zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Wegens het financieel interessante plaatje, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Gebruikmakend van deze pagina doorzoek je bruikbare raadgeving die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Zijldijk!

zonnepanelen installateur 9987
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9987
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zijldijk augustus 2022

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In sommige gemeentes zijn er speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.loppersum.nl tref je de spelregels in de gemeente Loppersum. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Ten derde is er nog een interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidieregeling is in 2013 afgeschaft.
 • In de gemeente Loppersum kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door middel van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Zijldijk
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Zijldijk kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee consumenten met een lage rente een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan iedereen de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5650), dan bedraagt dit al €1186,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor deze extra zonnestroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed voor onze planeet, echter ook op financieel vlak. Al ruim 700.000 woningeigenaren wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Zijldijk zitten vaak tussen de €4000 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa zo’n 3000 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder als Eneco en/of Oxxio betaal je hiervoor wel €675 (prijspeil augustus 2022). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Zijldijk bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hieronder tref je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117607€3575 – €4325€390
2273012€5275 – €5650€625
3357016€6075 – €6175€700
4387016€6475 – €6850€910
5434020€7100 – €7225€1020
6507021€7575 – €7900€1040

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal condities: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Zijldijk vind jij de geschiktheid van je dak. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zijldijk is 2670 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 12 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1875 kWh zijn dat er circa 7, voor 2825 kWh zijn dat er 12, en voor 4000 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst verschilt niet veel. De meeste huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen zijn breed inzetbaar. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Zijldijk?

Voor het laten leggen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning overbodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Doorgaans is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zijldijk

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Zijldijk vergelijken? Met behulp van het advies hieronder vind je binnen enkele minuten een betrouwbare vakman in de buurt. Verscheidene bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Kijk goed naar eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minutes.

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Hebben we het over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Specificeer de aard van de woning. Het genre huis (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer ook een installatiedatum die uitkomt. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De adviseur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Zijldijk.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en uw huidige mailadres. Daardoor is het helder hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Aansluitend verzenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van experts met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de beste aanschafprijs, maar check ook op de benodigde certificaten (zoals IEC keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, RoHS certificaat, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €22,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Zijldijk op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het over een lokaal project (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 9987).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!