Zonnepanelen Wirdum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Wirdum? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van het zonnepanelen-systeem kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Dankzij de dalende inkoopprijs, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij de zonnepanelen-vergelijker tref jij praktische gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Wirdum!

zonnepanelen installateur 9917
 • Makkelijk geld besparen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9917
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wirdum september 2023

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. In diverse gemeentes vind je regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.loppersum.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Loppersum. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Loppersum kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Wirdum
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Wirdum kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee huizeneigenaren extra goedkoop een groene lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan je de BTW op aankoop en installatie terugvragen. Het BTW percentage is 21%. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan profiteer je al van een korting van €1223,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Daarvoor krijg jede reguliere stroomprijs. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,11

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 600.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Wirdum fluctueren tussen de €4400 en €6900 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen staat voor zo’n 2950 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Pure Energie staat dit al gauw gelijk aan €663,75 (tarieven september 2023). Op basis van goedkope zonnepanelen in Wirdum bespaar je ieder jaar dit bedrag. Hierna lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120306€3600 – €4450€380
2292013€5125 – €5775€675
3327016€6050 – €6050€825
4406016€6425 – €6775€920
5450020€7075 – €7175€1030
6480021€7675 – €8150€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een degelijke dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck Wirdum ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wirdum is 2670 kWh. Dit kan je zelf genereren met omstreeks 12 zonnepanelen van 285 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met meer Wattpiek heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1875 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle investeerders geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens bestaan er dunne-film panelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten zijn lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Wirdum?

Voor de installatie van panelen op het huis is geen vergunning nodig. Doorgaans gelden er andere regels voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het verkrijgen van een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wirdum

Interessante installaties:


Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Wirdum vergelijken? Door het onderstaande stappenplan vind je in een zeer korte periode een goede leverancier in jouw omgeving. Sommige adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de verkoopprijs. Let ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Verduidelijk de aard van de woning. De woning-categorie (plat + schuin) en de focus-richting van het dak zijn goede voorbeelden. Kies ook de gewenste uitvoerdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Wirdum.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: achternaam, voornaam, een mobiel/vast nummer, en e-mailadres. Zo is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Offertes vergelijken

  Na 4-5 dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de goedkoopste aanbieder, maar kijk goed naar voorwaarden/keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden verschillende mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf plusminus €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals www.duurzaaminvesteren.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wirdum op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Concreet: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9917).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!