Zonnepanelen Stedum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Stedum? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en besparen je geld. Met zonnepanelen op jouw woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en de terugleververgoeding (saldering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van onze tool bekijk je accurate aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Stedum!

zonnepanelen installateur 9921
 • Een lagere energierekening.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9921
Netnummer0596 (+31596)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Stedum oktober 2023

De landelijke aankoopsubsidie is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.loppersum.nl check jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Loppersum. Onduidelijke informatie? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Op die manier bespaar je zo €800,00. Tevens kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Loppersum zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Stedum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Stedum kan je een beroep doen op o.a. de Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan jij de aankoop BTW indienen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. In het geval van 10 zonnepanelen (€5875), dan is jouw winst al €1233,75. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de extra teruggeleverde stroom. We spreken dan over een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en varieert tussen de €0,055 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Ongeveer 550.000 gezinnen wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Stedum komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2970 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Eneco of Qurrent betaal je hiervoor wel €668,25 (prijspeil oktober 2023). Door middel van goedkope zonnepanelen in Stedum kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de volgende paragraaf ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119406€3450 – €4375€410
2293011€5250 – €5600€500
3348016€6050 – €6025€725
4390018€6300 – €6650€880
5466020€7050 – €7150€990
6499022€7525 – €7850€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Stedum ontdek je of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Stedum is 2670 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 11 pv-panelen van 285 wattpiek. Advies: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 panelen genoeg, voor 1975 kWh rekenen installateurs er 8, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. De meeste mensen verkiezen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Stedum?

Bij het installeren van panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-stedum

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Stedum vergelijken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt vergelijk jij binnen enkele minuten een erkende installateur in jouw streek. Veel installateurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Kijk goed naar relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Hebben we het over een aangekochte woning of huur je? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Project omschrijven

  Schets de karakteristieken van het huis. De woning-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn essentieel. Maak ook een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Stedum.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw naam (+ achternaam), een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Op die manier weten we hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Aansluitend verzenden zij de offertes.

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (bijv. Recyclage, IEC keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Huur jij een huis en is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We zien allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gebouwendie een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Loppersum.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via platforms als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Stedum op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Groningen
Zo’n zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00, Stedum, Middelstum, ’t Zandt)? In die situatie mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een energiecoöperatie opricht (postcodes 9921).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!