Zonnepanelen Ten Boer kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Ten Boer? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Door gebruik te maken van de investering in zonnepanelen kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door o.a. de dalende verkoopprijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de toe te passen salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Kan dat ook voor mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Aan de hand van onze vergelijker doorzoek jij waardevolle details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Ten Boer!

zonnepanelen installateur 9791
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieGroningen
GemeenteTen Boer
Postcode9791
Netnummer050 (+3150)
Gasverbruik M31630 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ten Boer juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door te surfen naar www.tenboer.nl check je hoe het ervoor staat in de gemeente Ten Boer. Kan je hier niets over vinden? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Ten Boer kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Ten Boer
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Ten Boer bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen verrassend voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4625), dan is het belastingvoordeel al €971,25. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 4% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 500.000 woningen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie kan men berekenen met de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe goedkoper je uit bent. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een aanbieding met 10 panelen in Ten Boer zitten vaak tussen de €4300 en €6200 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 2950 kWh stroom. Bij een energieaanbieder zoals Essent en Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €663,75 (onkosten juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Ten Boer kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel check je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118607€3400 – €4450€380
2298013€5300 – €5600€625
3325016€6000 – €6075€825
4384016€6400 – €6725€950
5457020€6900 – €7275€1000
6486021€7450 – €7875€1110

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn woning geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Ten Boer bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ten Boer bedraagt 2740 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 pv-panelen genoeg, voor 1950 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Veel huizenbezitters installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De investering is laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Ten Boer?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Veelal is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ten-boer

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Ten Boer vergelijken? Door onze stappenplan heb jij in een zeer korte periode een betrouwbare vakman in de buurt. Veel monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op het tarief. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Project beschrijven

  Specificeer het type woning. De huis-categorie (schuin + plat) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert levert jou dan ook toepasbaar zonnepanelen advies in Ten Boer.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Je kunt denken aan jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op basis daarvan komen we erachter hoe wij u kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot de laagste offerte, maar vraag ook om eventuele keurmerken (denk aan Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en referenties. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden diverse prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €35,00 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Ten Boer.
 • Je neemt een “zonnedeel” via concepten als Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ten Boer op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Groningen
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om zonnestroom uit de buurt (West, Oost)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 9790, 9791).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente